Motivele pentru care apa de la robinet este atat de nociva pentru organismul uman

11.08.2013 00:41



1. Mai multe studii facute de specialisti de la universitati din Occident au scos la iveala faptul ca apa de la robinet poate fi cancerigena din cauza diferitelor produse folosite la filtrare sau a plumbului care apare prin erodarea tevilor vechi. In Romania, potrivit secretarului de stat din Ministerul Apelor si Protectiei Mediului, instalatiile de apa potabila din tara noastra sunt vechi de aproape 100 de ani.

2. Procedeele fizico-chimice de tratare pot creste nivelul concentratiei anumitor substante nocive din compozitia apei de la robinet. Spre exemplu, aluminiul folosit pentru filtrarea apei nu trebuie sa depaseasca o concentratie de 0,2 mg/l, potrivit standardelor europene. La noi insa, aceste substante nu pot fi dozate cu precizie.

3. Numeroase studii au demonstrat că o cantitate mare de clor în apa de robinet poate dubla riscul apariţiei unor serioase afectiuni ale inimii şi creierului în timpul dezvoltării unui făt.

4. Plumbul apare în apa pe care o bem din cauza ţevilor folosite în instalaţiile de apă pe care le avem în case sau în blocurile de locuinţe. Coroziunea acestora conduce la apariţia plumbului în apă, ceea ce poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Deşi în prezent s-a redus folosirea ţevilor din plumb, majoritatea caselor şi blocurilor de locuinţe vechi includ în instalaţiile sanitare conducte sau subansamble din acest metal otrăvitor.

5. Rugina, si ea prezenta in apa care curge la robinete. Deşi nu este la fel de otrăvitoare precum plumbul, poate cauza probleme serioase de sănătate dacă este consumată în apă pe o perioadă lungă de timp.

6. Bacteriile si parazitii din apa noastra “potabila”. Cu toate că este clorurată, apa de la robinet poate conţine paraziţi, germeni sau bacterii. Acestea provoacă indigestii, probleme ale rinichilor, infecţii şi chiar septicemii.