osmoza inversa

10.08.2013 23:58


Distilarea este procesul prin care apa este fiarta, iar vaporii rezultati sunt condensati. Apa obtinuta prin distilare sau prin osmoza inversa nu contine minerale si din aceasta cauza are proprietatea de a absorbi substante toxice din organism si de a le elimina. Studiile au confirmat beneficiile consumului de apa pura pentru o perioada scurta de timp (cateva saptamani) – curatarea si detoxifierea organismului in cazurile de imbolnaviri. Postul cu apa pura poate fi periculos datorita pierderii rapide a electrolitilor (sodiu, potasiu, clor) si a mineralelor ca magneziu, calciu, ceea ce duce la batai neregulate ale inimii si tensiune ridicata. Gatitul cu apa pura scoate mineralele din alimente si le micsoreaza valoarea nutritiva.

Apa pura este un absorbant activ si cand intra in contact cu aerul, absoarbe bioxidul de carbon, devenind acida. Cu cato persona consuma mai multa apa pura cu atat organismul ei devine mai acid. In conformitate cu Agentia de Protectiea Mediului din S.U.A., apa “pura”, fiind o apa lipsita de minerale, este foarte agresiva si tinde sa dizolve substantele cu care intra in contact. Bioxidul de carbon din aer este absorbit rapid, facand apa acida si mai agresiva. Multe metale pot fi dizolvate de apa pura.

Cele mai toxice bauturi comerciale pe care omul le consuma (ex.: cola si alte bauturi nealcoolice) sunt facute cu apa pura. Studiile au aratat in mod clar ca persoanele care consuma in mod regulat astfel de bauturi (cu sau fara zahar) elimina cantitati mari de calciu, magneziu si alte minerale in urina. Cu cat se pierd mai multe minerale cu atat, cu atat creste riscul pentru osteoporoza, osteoartrita, hipotiroidie, boli coronariene, tensiune ridicata si o lunga lista cu boli degenerative asociate cu imbatranirea prematura.

Un numar tot mai mare de specialisti in sanatate si oameni de stiinta din intreaga lume sunt de acord cu teoria ca imbatranire si imbolnavirea sunt strans legate de de acumularile de reziduuri acide din organism. Exista o cantitate mare de documentatie stiintifica care arata ca imbolnavirea arterei coronariene, tensiunea ridicata se supun acestei teorii. O dieta proasta poate fi partial de vina pentru acumularile de reziduuri. Carnea, zaharul, produsele din faina alba, mancarea prajita, sucurile artificiale, mancarea procesata, alcoolul, produsele lactate si alte mancaruri nesanatoase determina organismul sa devina tot mai acid. Stresul, mental sau fizic poate duce la depozite acide in corp.

Exista o corelatie intre consumul de apa moale (apa pura este foarte moale) si frecventa bolilor cardiovasculare. Celulelelor, tesuturilor si organelor nu le place sa stea intr-un mediu acid si vor face orice ca sa neutralizeze aceasta aciditate, inclusiv sa scoata minerale din oase si sa produca bicarbonat in sange.

Cu cat creste consumul de apa pura, cu atat creste deficienta de minerale si aciditatea. Am efectuat peste 3000 de analize combinate (pentru sange, urina, fire de par) pentru a determina cantitatea de minerale din corp. In cele din urma, aproape fara exceptie, persoanele care consuma apa pura in exclusivitate, sufera de deficiente de minerale. Cei care suplimenteaza consumul de apa pura cu minerale au o deficienta mai scazuta de minerale, dar organismul lor nu este hranit in mod corespunzator ca al celor care consuma apa obisnuita.

Apa pura tinde sa devina acida si poate fi recomandata ca un mijloc de extragere a otravurilor din corp. Odata ce acest scop a fost atins, consumul de apa pura este o idee proasta.

Echipamentul de osmoză inversă este un tip de sistem de filtrare binecunoscut pentru capacitatea lui de a purifica apa. Dacă aţi dorit să aveţi acasă o apă curată şi sănătoasă probabil că aţi căutat să achiziţionaţi un sistem de osmoză inversă pentru familia dumneavoastră. Totuşi, sunt câteva lucruri importante referitor la osmoza inversă pe care trebuie să le cunoaşteţi şi să ţineţi seama deoarece, aceasta nu este tocmai alegerea potrivită pentru un sistem casnic de purificare a apei potabile.

Prin osmoză inversă apa este forţată să treacă într-un sens printr-o membrană fină semi-permeabilă şi, din nou în sens invers, filtrând astfel contaminanţii. Osmoza inversă este unul dintre cele mai bune filtre pentru îndepărtarea impurităţilor din apă, devenind astfel foarte bună pentru a fi utilizată în scopuri industriale sau comerciale. Osmoza inversă utilizează hiperfiltrarea pentru îndepărtarea bacteriilor şi a altor contaminanţi, presiunea osmotică aplicată membranei ducând la obţinerea apei purificate.

Nu este nimic în neregulă cu sistemul de osmoză inversă utilizat la purificarea apei necesare în diverse scopuri. Este un dispozitiv de filtrare a apei extrem de eficient – chiar prea eficient – cel puţin când vine vorba de apa potabilă, şi să vă explic de ce trebuie să fiţi interesaţi de acest aspect.

Apa pură, naturală, conţine calciu, potasiu si magneziu; câteva elemente importante pentru sănătatea noastră. Dar, din cauza sistemelor de osmoză inversă acestea sunt eliminate din apă, impreună cu celelalte impurităţi. Aceasta înseamnă că, în final, veţi bea o apă “moartă”, săracă în minerale, care nici măcar nu are un gust nemaipomenit. Într-adevăr apa purificată prin osmoză inversă nu este cea mai bună apă de băut. Dacă doriţi un sistem de purificare a apei potabile, sunt alte soluţii mai bune pe care le puteţi alege.

Pe de altă parte, sistemul de osmoză inversă necesită o anumită presiune ca să funcţioneze – apa este forţată să treacă prin filtre pentru a obţine rezultate bune, şi deasemenea este un proces foarte lent. Poate dura chiar şi o zi întreagă ca să obţii 200 de litri de apă purificată prin osmoză inversă, pe care nici măcar nu o consumăm proaspătă deoarece ea este stocată automat într-un mic rezervor tampon de cca. 12-15 litri.

Majoritatea oamenilor nu realizează faptul că prin sistemele de osmoză inversă risipim o cantitate importantă de apă. Cu alte cuvinte, un sistem de osmoză inversă consumă între 2 şi 4 litri de apă pentru a produce 1 litru de apă purificată. Diferenţa, adică între 1 şi 3 litri de apă, fiind aruncată la canalizare. Dacă ne gândim că în alte zone ale lumii apa este greu accesibilă, ca să nu mai spunem cât de costisitoare, atunci putem spune ca sistemele de osmoză inversă sunt foarte risipitoare!

De obicei apa purificată obţinută cu ajutorul unui sistem de osmoză inversă este mai acidă decât apa naturală, ceea ce o face necorespunzătoare pentru sănătatea noastră şi cu siguranţă nerecomandată a fi consumată o perioadă îndelungată. Valoarea pH-ului neutru este 7. Cu cât apa are un pH mai mic de 7 devine acidă şi corozivă.

În România, dar şi în celelalte ţări europene, se impune prin lege ca valoarea pH-ului apei potabile să fie cuprinsă în intervalul 6,5 – 8,5. Deci, chiar dacă apa obţinută prin sistemul dumneavoastră de osmoză inversă este mai acidă, nimeni nu va sări în ajutorul dumneavoastră. Trebuie să vă îngrijiţi singur de sănătatea dumneavoastră. Dacă acest lucru vă preocupă, vă puteţi achiziţiona singuri testere pentru măsurarea valorii pH-ului apei purificate sau aditivi pentru corecţia acestuia, astfel încât apa dumneavoastră tratată să devină mai alcalină.

Dar, se pune întrebarea, nu aveaţi la început suficientă apă echilibrată din punct de vedere al pH-ului?
Pe scurt, osmoza inversă este un sistem excelent de purificare a apei, însă pentru apa potabilă din căminul dumneavoastră este mai costisitoare, mai lentă şi mai risipitoare decât alte sisteme de filtrare, iar pe deasupra obţineţi o apă săracă în minerale care nu este recomandată pentru băut.